Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв размер гуми слагате на 15-ките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какъв размер гуми слагате на 15-ките

Уважаеми колеги, оригинално колата ми е с 14-ки джанти, но то вчера съм с 15-ки и се чудя, кой е най подходящия размер за тях ?
    Сега съм с 195/60/15 но от гумаджийницата ми препоръчаха 195/50/15 като по-близки до стария размер 185/60/14.
    Споделете опит.
    195/50/15 са на по-добра цена например...
    146 1.6 TS 01.97

Аз съм на 195/50/15,но окачването ми е ниско и ако седнат двама отзад опират в големите неравности.Мисля,че с нормално окачване няма да имаш проблем.

Comment

колега аз съм с 195/50/15 доволен съм много и найстина са най добрия вариант правилно са ти казали хората
      Alfa Romeo 159

Comment

аз съм с такива и дори и с спортното окачване не опират,преди бях 205/50 но опираха с двама,човека,но реално две различни марки гуми с един и същ размер имат малко разлика в размера uniroial rainsport2 по-високи от другите и една идея по -тесни,така че трябва да пробваш да ги сложиш за да прецениш
        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
        alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Колегата няма какво да му мисли неговия размер е 195/50/15.С такав размер сам и а,и нямам проблеми.
          Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Comment

Още един глас за 195/50/15. Моят "Джуниър" оригинално заводско е с 195/50/15.
            Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
            sigpic

Comment

Калкулатор!

Първоначално публикувано от georgievst Покажи съобщение
              Уважаеми колеги, оригинално колата ми е с 14-ки джанти, но то вчера съм с 15-ки и се чудя, кой е най подходящия размер за тях ?
              Сега съм с 195/60/15 но от гумаджийницата ми препоръчаха 195/50/15 като по-близки до стария размер 185/60/14.
              Споделете опит.
              195/50/15 са на по-добра цена например...
              Най-сигурно е да ползваш калкулатора за гуми и джанти!
              http://www.avtogumi.com/bg/tires_config/index.php
              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                Най-сигурно е да ползваш калкулатора за гуми и джанти!
                http://www.avtogumi.com/bg/tires_config/index.php
                Колегата е много прав аз иначе съм я обул с 185/65/15 и съм доволен
                The power is nothing without control

Comment

По принцип 195/50/15 е най добре но впредвид състоянието на пътищата тоя размер не ти го препоръчвам,затова съм се спрял на 185/55/15 хем е на нормалната широчина хем е мъничко по височка,вписва се във гранниците на нормалното,пробвал съм със почти всички размери на 15 и този е най удачния според мен.
                  АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

И аз сам с 195/50/15, но наистина както казаха колегите малко подрусва от наще чудесни пътища. При мен определено неможе да влезе 60-ка тъй като съм малко по-нисичак а за ширината за мен най-оптимална е 195.
                    Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                    sigpic
                    http://vbox7.com/play:884c5234
                    http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

205/50/15,не опира никъде,дори и с 5 човека
                      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                      sigpic

Comment

195/45/15 такива бяха на бившата ми кола защото беше със спортно окачване,за да не опират гумите в калниците когато има неравности
                        Алфа Ромео 145 ТД 97г.

Comment

Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
                          205/50/15,не опира никъде,дори и с 5 човека
                          Всичко зависи от джантите, при мен с 195/50/15 ми опираше дори с 2ма човека от зад

Comment

195/55
                            Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                            Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                              Всичко зависи от джантите, при мен с 195/50/15 ми опираше дори с 2ма човека от зад
                              Ей това е верният отговор! С оригинални 15-ки джанти съм карал 195/55/15 и 205/50/15 и не са опирали. Ширината на джантите и офсетът са определящи
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X